Jardí dels Tarongers

L’Associació Jardí dels Tarongers i el Consell Català de la Música van reobrir la Casa Bartomeu, al Jardí dels Tarongers de Pedralbes l’any 2014.

Història

A mitjan segle XX, quan la ciutat de Barcelona encara no havia tingut temps de reiniciar amb normalitat les seves activitats musicals i la vida cultural, Josep Bartomeu, melòman i mecenes musical, va dedicar bona part de la seva vida a posar a disposició dels ciutadans el Jardí dels Tarongers, una oferta equiparable a les millors sales de concerts d’Europa d’aquell temps.

La Sala Vila Arrufat pren el nom de l’artista que la decorà, i és l’espai on s’hi fan els concerts de cambra.

El record del Sr. Bartomeu perdurà en aquests jardins i les parets de casa seva com el que va ser, un autèntic impulsor de la cultura. Durant els anys 1948-58 el Jardí dels Tarongers va rebre, entre d’altres, vetllades musicals amb música de l’Orfeo, de Claudio Monteverdi, Socrate, d’Erik Satie i els Gurrelieder, d’Arnold Schönberg; a més, s’hi va interpretar per primera vegada algunes obres de compositors del país, com La Mérope, de Domènec Terradellas i el Quartet de Pedralbes, de Manuel Blancafort.

L’Associació Jardí dels Tarongers i el Consell Català de la Música reuneixen tots els esforços per tal d’oferir als joves intèrprets la possibilitat de presentar-se en un espai especial, oferint concerts i recitals de cambra i poder fer-ho amb respecte i professionalitat.

Aquest projecte pretén enriquir la cultura del nostre país i al mateix temps motivar les noves generacions d’artistes i intèrprets a crear i oferir noves versions musicals, teatrals i de qualsevol altra manifestació artística.

El projecte que s’hi duu a terme pretén recuperar l’activitat musical i l’espai de referència de la Casa Bartomeu.